Performance

tanteTorunn

Tante Torunn er en figur jeg har brukt mye i ulike sammenhenger. Tante Torunn er en gammel dame av den sorten som knapt finnes lenger. Inspirasjonen er delvis min mormor, Tordis Halseid, og delvis de utrolige damene i Norddal Bondekvinnelag, der jeg selv var medlem i perioden 1997- 2000. Hun kan det meste om gamle kvinne-håndverk, om matlaging fra bunnen av, om bruk av urter både i matlaging og medisinsk. Antagelig kan hun masse om gamle værtegn også….

 

Tante Torunn har selvsagt ansvar for kafeen på et kulturarrangement i bygda, og selger hjemmelagde leker på julemarked, mens hun strikker. Følg tante Torunn på instagram.

IMG_1380

Som tante Torunn er jeg kledd i rutete forkle, filttøfler og sjal. Tante Torunn har sin egen logo, og den brukes i kommersielle sammenhenger, f.eks på marked.

logo

 

 

 

Treets reise

Jeg hadde laget et tre i tekstil til Arna trefestival 2016, og dette treet skulle fraktes fra verkstedet mitt i Ytre Arna til utstillingsstedet i Indre Arna. Det enkleste hadde vært å få noen med bil til å hjelpe meg, men jeg frakter jo vanligvis det meste med buss….

 

Jeg stoppet de jeg traff på min vei, og spurte dem om de kunne ta et bilde av meg. Så laget jeg en liten fortelling om det. Hele historien finner du her: Treets reise

IMG_0726

 

 

 

Blåmann

IMG_5015

Her har jeg iscenesatt både meg selv og landskapet rundt. Det er blå og blågrå ull på alle busker og trær i området. Antrekket er inspirert av brudedrakt og bunad fra Hardanger. Litt teatralsk sminke, med fokus på tristhet. Jeg sitter på ei grein i ei kjempestor eik og gjentar om og om igjen den samme strofen: «Blåmann Blåmann, bukken min…»

Dette var siste stopp på en kulturløype, BLÅtur under Arna trefestival 2018. Turgåerne kom sigende over et tidsrom på ca et kvarter og slo seg etter hvert ned foran treet, hele tiden til den gjentagende triste syngingen.