Kirketekstiler

Sakral stemning på atelieet…

kirketekstiler

De siste månedene har jeg jobbet med et stort og ærverdig oppdrag.                                           Nye kirketekstiler til Nidarosdomen.                                                                                                       Det er de hvite settene ( stola og messehagel) som skal byttes ut, etter nesten 90 år i tjeneste. Nidarosdomen har tre sett i hver av kirkeårets farger, det er jo en stor katedral. De fleste kirker har bare et sett av hver farge. Vi er tre kunstnere som skal lage hvert vårt sett: Astrid Ræstad, Jon Åge Pettersen og meg.

Jeg kan desverre ikke legge ut bilder her av detaljskisser, eller for mye om hvordan det endelige resultatet skal bli, men lover å legge ut skikkelig bilde når det er ferdigstilt og levert til oppdragsgiver på nyåret 2017. Men som dere ser, stemningen på atelieet er veldig kirkelig for tiden……

Alt tar dobbelt så lang tid som jeg tror det skal gjøre, og et par sømmer har blitt spretta opp og sydd på ny hele tre ganger. Det gjelder å være nøyaktig, forhåpentlig skal disse også vare i 90 år. Her får jeg bruk for min erfaring med bunadssøm, og mye må syes for hånd.

KIRKETEKSTILER4

Hva i all verden skal dette bli?  Dette er et skikkelig pirke- arbeid, men det ser ut til å bli veldig bra. Det er stolaen sett fra vranga. Gled dere til det ferdige resultatet, umulig å se for seg nå.

En kommentar om “Kirketekstiler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s